Hunddagis

Hunddagis

Vi erbjuder hunddagis för dig som ställer höga krav på personalens utbildning, erfarenhet, agerande och bemötande.

Självklart uppfyller vi alla krav som Länsstyrelsen ställer, vi är godkända för att bedriva både dagis och pensionat.

Personalen arbetar endast med positiv förstärkning när det gäller all vår hantering av hundarna.

Tillrättavisning sker inte genom negativa korrigeringar som leder till stress utan vi förebygger med uppmuntran och beröm vid rätt beteende.

 

Sigtuna Hundhus har valt att hålla nere antalet dagisplatser för att det fortfarande ska kännas som ett litet familjärt dagis.

Vi vill och vågar utmärka oss från andra dagis vilka oftast bara erbjuder rastning och "förvaring" av hund.

 

Långa promenader i underbar och varierande natur, lek och bus i stor hundrastgård, sök, inkallningsträning, vardagslydnad och aktivering är något som alltid ingår under våra promenader. Vårt mål är att din hund ska vara trött av rätt anledning när den kommer hem på kvällen, inte för att den upplever miljön på dagis som stressig.

 

Dagisavgifter per månad (Priser är inkl. moms).

Small: mankhöjd upp till 45cm

Heltid 4-5 dag/v 3000kr

Medium: mankhöjd 46-59cm Heltid 4-5 dag/v 3300kr

Large: mankhöjd över 60cm

Heltid 4-5 dag/v 3600kr

För tillfället erbjuder vi bara heltidsplatser på dagiset. Vi har valt att ta bort enstaka dagar samt deltid, dem platserna upplever vi skapar mer stress för hundgrupperna samt för hunden som kommer på besök. Vi arbetar ständigt för att minska den eventuella stress som kan finnas.

 

Valptillägg eller ej rumsren hund från 500kr/månad.

 

Månadsavgiften erläggs förskottsvis och betalas med faktura.

 

Hunden skall vara rastad och lämnas till oss mellan 07:00-8:30. Hämtning sker 14:30-18:00, om inte andra tider bestämts i enighet med personalen.

Om hunden hämtas efter 18:00 utan någon tidigare överenskommelse debiteras en extra avgift om 300kronor per påbörjad 30 minuters period.

Vi tar endast emot förbokade besök för att hundarna ska kunna slappna av och sova mellan promenaderna. Dagiset är stängt mellan 12:00-14:30. Vänligen respektera ovanstående tider då det är för hundarnas bästa:)

Rutiner på vårt dagis

Vi försöker vara ett boxfritt dagis. Vi har 2 hundgrupper, Lilla och Stora gruppen. Hundarna hos oss är i våra "vardagsrum" under sin vistelse. I en liten familjär skala tar vi emot hundar som fungerar lösa i våra 2 flockar. Våra 2 rum är inredda med soffor, säng mm. Här vill vi att hundarna ska kunna koppla av och känna sig som hemma. Det finns tillgång till box om en hund skulle behöva det. Men vår grundtanke är att alla ska fungera bra tillsammans. Därför lägger vi stor omsorg på vilka hundar som börjar hos oss då målet självklart är att vi ska ha en harmonisk stressfri flock.

Vi använder oss inte av något kösystem för att få plats hos oss. Utan vi tar emot de individer som vi har en känsla för skulle passa bra in i någon av våra grupper.

 

Alla raser, storlekar och åldrar är välkomna. Vi tar emot löptikar så din hund måste klara av en miljö som kan innebära att en löptik finns i närheten. Vi ser gärna att hanhundarna är kastrerade.

 

På förmiddagen blir det långpromenad i en härlig miljö, vi siktar på att vara ute minst 1,5h beroende på väder och vind.

Under promenaden så aktiveras hundarna i lättare vardagslydnadsövningar samt i godissök. Vilket i sig gör hunden trött och nöjd. Nosen är hundens bästa sinne så att få söka efter mat är en utmärkt arbetsuppgift.

 

Efter långpromenad och aktiviteter så blir det vila. En personal finns alltid med för att se till så hundarna kommer ner i varv och kan koppla av i lugn och ro. På eftermiddagen väntar en promenad på ca 30min. Promenad möjligheterna är oändliga, stor variation finns samt en stor härlig rastgård på Wenngarns område. Målet är att varje hund någon gång under dagen ska ha fått besöka hundrastgården för att kunna springa och sträcka ut samt för lek och bus. De hundar som har en tendens till att rymma släpps självklarts inte lösa.

 

Från båda hundrummen finns det möjlighet att gå ut. Tillåter vädret så får hundarna vara ute om dagen om de hellre vill ligga i solen. Altandörren står öppen vid fint väder så hundarna själv kan välja om de vill vara inne eller ute. Kan det bli bättre?

 

Är du intresserad av en dagisplats? Vänligen fyll i vårt kontaktformulär som du finner på sidan Kontakt. Så återkopplar vi dig så fort vi kan.

 

Viktiga datum för dagiskunder

 

December

22/12 Stänger vi för Jul och Nyår, öppnar återigen den 7/1 2019.

 

2019

Januari

Måndag 7/1 Vårterminen startar

 

April Påsk

Torsdag 18/4 Stänger vi kl: 16.00

Fredag 19/4 Stängt

Måndag 22/4 Stängt

 

Maj

Onsdag 1/5 Stängt

Torsdag 30/5 Stängt

 

Juni

Torsdag 6/6 Stängt

Torsdag 20/6 Stänger vi kl: 16.00

Fredag 21/6 Stängt

 

Juli

Lördag 27/7 stänger vi för semester. Öppnar återigen måndag den 19/8.

 

Augusti

Måndag 19/8 Höstterminen startar

 

Copyright © Sigtuna Hundhus. Alla rättigheter förbehålles. Powered by Cecilia Dolderer.