Hundfrisör

Hundfrisör  (Lunchstängt kl:12.00-13.00)      

Vill du få din hund badad eller klippt? Få hjälp med kloklippning? Då har du kommit helt rätt! Jag är utbildad och Diplomerad Hundfrisör genom Hundens Hus i Stockholm. Jag arbetar alltid med lugna och mjuka metoder. Allt för att hunden ska få en bra behandling och upplevelse. Här kommer min bakgrund som Hundpsykolog till stor hjälp.


Våra behandlingar

Bad

En ren hund har en päls som är lättare att sköta och risken för sjukdomar i huden minskar. Långhåriga raser som till exempel Yorkshire Terrier,

Shih Tzu, Bichon Havannais och Pudel med stora frisyrer behöver badas ofta för att pälsen ska hålla sig fin och tovfri. Hundraser med kortare päls eller hundar med sportigare frisyrer behöver inte bada fullt lika ofta men ett bad i månaden är att rekommendera.


Ett bad och en ordentlig genomgång med borste och fön påskyndar också fällningen och får massor av död päls att lossna. Hundar som fäller mycket blir av med den döda pälsen och får en lättare och luftigare päls. Detta är något som brukar uppskattas av både hunden och den som sköter dammsugningen i hundens hem.


Jag använder mig i huvudsak av kvalitetsschampo och balsam av det svenska märket K9 Competition. Har din hund hudproblem och behöver ett medicinskt schampo är du välkommen att ta med eget schampo.


Klippning 

Görs med klippmaskin eller sax, ofta en kombination av båda. Man kan i princip klippa alla pälstyper men vissa pälstyper växer ut ojämnt eller med förändrad kvalitet. Jag informerar alltid dig som hundägare om vad som är mest lämpligt för din hunds pälstyp.


För ett bra resultat måste hunden vara ren och tovfri innan man börjar klippa. Alla klipphundar får därför ett bad i samband med klippningen.  

Är hunden väldigt tovig är det inte alltid möjligt att klippa den med sax utan för hundens skull man måste klippa bort tovorna med klippmaskin. Frisyren blir då kort och väldigt lättskött och man får helt enkelt börja om och försöka sköta pälsen lite bättre när den växer ut igen. 

Jag klipper de flesta raser och blandraser efter rasstandard eller efter ägarens önskemål och behov. Kloklipp ingår vid bokning av klippning.


Trimning   

Innebär att man rycker bort mogen päls och ger plats för en ny päls att börja växa. Detta är en teknik som används på strävhåringa hundraser som till exempel Cairnterrier, Tax och Jack Russel. En strävhårig hund som trimmas med tillräckligt täta intervall fäller mycket lite eller inget alls.

Trimning som utförs på rätt sätt och med rätt tidsintervall är smärtfritt för hunden. Det finns dock hundar som är väldigt hårömma eller födda med felaktig pälskvalitet. Dessa hundar är det bäst att klippa även om de egentligen är av en strävhårig ras. Likaså kan vissa gamla och kastrerade hundar ändra karaktär på pälsen och plötsligt börja tycka att trimningen är jobbig. Man bör då fundera på om inte klippning är ett bättre alternativ.

Tänk på att en strävhårig hund inte får vara nybadad när den ska trimmas! Det bör helst ha gått 2-3 veckor sedan man schamponerade hunden när det är dags att trimma.


Även spanielraserna trimmas delvis. På spaniel trimmar man dock inte hela pälsen utan plockar mestadels ull och mjuk silkig päls. För ett bra resultat så måste man hålla efter det ulliga lite hela tiden. Många sällskapshundar kommer inte tillräckligt ofta på trimning för att det ska vara möjligt att underhålla en spanieltrimpäls på ett bra sätt och de klipps därför istället. Jag trimmar enbart små hundraser som Tax och Jack Russel. Kloklipp ingår vid bokning av trimning.


Tassvård

Klorna klipps, jag tar bort hår under och putsar till tassarna. Denna behandling gör att det inte fastnar lika mycket snö eller smuts som hunden tar med sig in. Risken för svamp mellan tramdynorna minskar för det är lättare att hålla torrt och rent. Bör göras regelbundet på raser med mycket pälsväxt på tassarna.


Öronvård 

Öronen plockas och rengörs om det behövs. Risken för infektioner i hörselgångarna minskar om man håller rent på hår. Luften hålls torr och kan  cirkulera fritt i örat. Öronvård bör göras regelbundet på raser med mycket pälsväxt i örat.


Kloklipp

Klorna klipps. Skaffa Klo-klippkort och få 6:e gången gratis! Kortet är giltigt i 6 månader.Priser

Alla hundar är unika och därför är den prislista endast att betrakta som riktlinjer.

Avikelser förekommer på grund av hundars olika pälsar och beteende.


Klippning och bad*                                        

Mini (Russkiy toy, Chihuahua mfl) Från 800kr       

Liten (Shih Tzu, Dvärgpudel mfl    Från 850kr       

Mellan (Cockerspaniel, mfl)          Från 1000kr       

Stor (Golden Retriver, mfl)           Från 1500kr       

Jätte (Newfoundland, mfl)             Från 1900kr       

För ullkamning & tovutredning debiteras 150kr/15 minuter extra arbete.


Trimning*

Liten (JR, Tax mfl)                        Från 1000kr

För ullkamning & tovutredning debiteras 150kr/15 minuter extra arbete.


Bad och torkning*                   

Mini (Russkiy toy, Chihuahua mfl)   Från 500kr

Liten (Mops, Cavalier mfl)              Från 600kr

Mellan (Kelpi, Sheltie mfl)              Från 750kr

Stor (Collie, Irländsk Setter mfl)      Från 1000kr

Jätte (Berner Sennen, Landseer mfl) Från 1500kr

För ullkamning & tovutredning debiteras 150kr/15 minuter extra arbete.


Övrigt

*Kloklipp och öronplockning ingår vid behov.

 

Öronvård från 250kr

Tassvård från 250kr

Klor Klippning från 150kr,  Filning från 250kr
Bokning av behandling

Görs lättast via vår bokningssida:

http://wavy.nu/se/sigtuna-hundhus-sigtuna


Betalning och avbokning

Kontant betalning kan ske på plats med jämna pengar, möjlighet till kortbetalning finns. Avbokning skall ske senast 24timmar innan bokad tid. Görs inte detta så debiteras du för 1h behandling. Se till att din avbokning blir bekräftad.


Kan jag som hundägare påverka priset?

Ja, det kan du! Alla hundar tar olika lång tid att behandla. Det som påverkar tiden mest är hur samarbetsvillig hunden är att jobba med.

Vilken typ av päls den har och vilket skick pälsen är i. Träna hunden från det att den är valp med att hantera hela kroppen. Ansikte, öron, nos, rygg, svans, ben och klor. Med Positiv förstärkning kommer du långt i hundens hantering och träning.

 

Typen av päls är svår att påverka som hundägare och det finns även stora skillnader på individer av samma ras. Däremot så är underhållet av pälsen mellan frisörbesöken jätteviktig. Att ta bort tovor på en hund kan vara tidskrävande, så är hunden tovfri när den kommer så spar det mycket tid och pengar för dig. Har man en hund med mycket päls som man vill ha en stor frisyr med mycket päls på så måste man borsta och bada och sköta pälsen mellan besöken. Om man inte vill gå till frisören så ofta och inte göra så mycket hemma så finns det andra praktiska sportfrisyrer som också är fina.


När hunden kommer till oss så måste den vara fri från smittsamma sjukdomar och parasiter. Skulle det visa sig att vi måste sanera trimmet efter hundens vistelse hos oss pga ohyra, diarre, kräkningar mm så tillkommer en avgift från 1000kr.


Innan besöket hos mig är jag tacksamma om ni:

Rastar hunden ordentligt innan ni kommer. Ett besök hos hundfrisören tar oftast ett par timmar och är det en stor hund så tar det ofta längre tid.

Borstar igenom hela hunden innan besöket. Om hunden är tovfri så spar det in mycket tid och då blir det även billigare för dig.

 

Hur vet jag att hunden är tovfri? Efter borstning så ska man kunna dra en kam genom pälsen utan att fastna, detta gäller även i armhålor, ljumskar, ben och andra områden som är svåråtkomliga. Om ni tycker att det är svårt med borstning så säg till så visar jag gärna och berättar hur man gör.

När det har blivit allt för mycket tovor så sliter det och drar om man försöker ge sig på att reda ut det, och då är det bästa och skonsammaste att klippa bort tovorna istället. Hur läng päls man kan spara då är det tovorna som avgör, det beror på hur nära huden dom sitter.


Bokning av behandling görs lättast via vår bokningssida

http://wavy.nu/se/sigtuna-hundhus-sigtuna


Varmt välkommen till oss!

Öronvård

Ibland behövs örat göras rent.

Vissa raser behöver man även rycka öronhåret på. Här ser ni en före och efter bild på hur det kan se ut.

Genom att plocka bort håret så får luften lättare att cirkulera och det blir lättare att hålla rent. Ett friskt öra ska inte lukta något.


Vi använder oss i huvudsak av kvalitetsschampo och balsam av det svenska märket K9 Competition.


Dessa finns även till försäljning i vår butik.


På våra socialamedier finner ni flera bilder på hundar som besöker oss för pälsvård.   

Tassvård

Hundens tassar behöver göras rent ordentligt, framför allt vintertid då det är smutsigt på vägarna. Glöms detta bort så bildas det tover och sår. Vi klipper rent tassen från hår på översidan, mellan tårna samt undersidan.

Detta medverkar till att smutsen inte fastnar lika lätt samt att det är lättare att torka rent och torrt. Kloklipp ingår alltid.
Copyright © Sigtuna Hundhus. Alla rättigheter förbehålles. Powered by Cecilia Dolderer.