Hundpensionat

Hundpensionat

I en lantlig och stressfri miljö erbjuder vi 1-4 pensionatplatser. Personal finns på plats dygnet runt och självklart har vi tillstånd från Länsstyrelsen för att bedriva vår verksamhet.

 

Prislista (Samtliga priser är inklusive moms 25%).

Priserna gäller per kalenderdag, det betyder att om hunden checkas in en måndag och checkas ut en tisdag så debiteras två dagar.

Priser

En hund från 500kr/dag

Två hundar från 750kr/dag

Tre hundar efter överrenskommelse

*Högsäsong

Från 600kr/dag

Från 850kr/dag

*Med högsäsong räknas: v.1, v.8-9, påskveckorna, v.25-32, v.44 och v.51-52.

I priserna ingår: daglig skötsel, långpromenader, lättare aktivering, borstning (ta med borste), eventuell medicinering. Foder ingår ej och tas med.

 

Tillägg

Gäster som stannar mindre än 3 dygn tillkommer 100kr/dag

Enskild promenad från 150kr

Löptik 50kr/dag

Valp eller ej rumsren hund 100kr/dag

 

Extra tjänster

Aktivering eller träning från 400kr/h.

Pälsvård erbjuds av Diplomerad Hundfrisör. Vänligen se separat prislista.

 

Bokning

Din bokning bekräftas via mail. Kontrakt, Vistelseprofil samt faktura för vistelsen bifogas i bekräftelsen. Skriv gärna ut dessa papper och fyll i hemma i lugn och ro innan ert besök hos oss. Alla vistelser ska betalas i förskott. Vi förbehåller oss rätten att inte ta emot hunden om betalning inte har

skett i tid.

 

Avbokning

Vid avbokning av plats senare än 2 veckor innan ankomstdagen så återbetalas ej vistelsefakturan om inte hundägaren kan hitta en ersättare för platsen.

 

Besök

Alla besök måste alltid förbokas. Detta för att hundarna på dagis/pensionat ska få en lugn vistelse.

Hunden måste alltid sitta kvar i bilen tills vi har tagit emot er!

 

Incheckning/utcheckning

Sker alltid efter överenskommelse och bokad tid, hämtning sker senast kl:18.00. Vid sen ankomst eller förhinder är det viktigt att ni ringer och meddelar detta, görs inte detta tas en avgift på 500kr ut. Väljer ägaren att hämta hunden tidigare än avtalat återfås ingen betalning.

Hämtar ägaren hunden senare än avtalat debiteras dubbelt dygnspris för de extra dagarna.

 

Hunden får inte vara sjuk

När hunden kommer till oss måste den vara fri från smittsamma sjukdomar och parasiter. Skulle det visa sig att vi måste sanera "boxen" efter hundens vistelse hos oss pga ohyra, diarre, kräkningar mm så tillkommer avgift från 1000kr.

 

Vaccination

Hunden måste vara vaccinerad när den kommer till oss. DHP vart tredje år och KC eller Pi varje år. Ta alltid med intyget när du lämnar din hund.

 

Försäkring

Hunden måste vara fullt försäkrad under sin vistelse hos oss. Ägaren ska även ha en gällande ansvarsförsäkring med “rättsskyddsmoment”.

(Ingår oftast i hemförsäkringen).

 

Hundar som kräver specialkompetens?

Tex ensamhetsproblem med separationsångest, övriga hanteringsproblem med bitrisk, olika typer av stressproblematik. Dessa hundar tas emot efter separat överenskommelse, och mot pristillägg – beroende på problematik. Ring alltid och rådfråga oss innan bokning, inskolning krävs.

 

 

Ersättning

Pensionatet tar inte ansvar för om medskickade saker går sönder, försvinner eller missas att skickas med hem – du har ansvaret för att se till så att det du lämnar kommer med hem. Skicka inte med mer än du behöver och namnmärk alla sakerna.

 

Hundägaren kan bli ersättningsskyldig för sanering, utebliven lön, samt ersättning för veterinärkostnader för övriga hundar, om denne vet att hunden är sjuk och ändå lämnar den till pensionatet.

 

Om hunden under sin vistelse utför ett onormalt slitage på fast och/eller lös inredning så förbinder sig hundägaren till att stå för de kostnader som uppkommer för att ersätta dessa. OBS! Med onormalt slitage menas att hunden tuggar sönder inredning så mycket att vi måste byta ut den eller utföra en renovering.

 

Om hunden har svårt för att vara ensam även hemma så är det ingen bra idé att lämna bort den överhuvudtaget innan man har lärt sin hund att koppla av under sådana omständigheter. Det är för hundens bästa! Anser vi att hunden är för stressad för att vara hos oss så kommer vi avbryta vistelsen och ägaren eller kontaktperson får komma och hämta hunden. Ingen återbetalning sker.

 

För bokningsförfrågan, vänligen fyll i formuläret som ni finner på sidan Kontakt.

 

 

Copyright © Sigtuna Hundhus. Alla rättigheter förbehålles. Powered by Cecilia Dolderer.