Kurser

Vårt utbud på Kurser och Föreläsningar

Vi älskar att lära ut allt som har med hund att göra! Sigtuna Hundhus jobbar enbart med Positiv Förstärkning (d.v.s belöning av önskvärda beteenden). Hos oss förekommer inga bestraffningar så som ryck i koppel eller nedläggningar mm.


För er som väljer att träna hund och gå på hundkurs så ska det vara roligt, lärorikt och inspirerande både för hund och ägare.

Hunden skall älska att komma till oss för träning! Du och din hund får träning som är anpassad efter just ert behov och er förmåga, var och en ska utvecklas utifrån sitt eget utgångsläge och i sin egen takt. För oss det är viktigt att både hund och människa är i fokus.


Med aktivering och mental träning får du en hund som mår bra och fungerar bättre i vardagen. Träningsmetoderna är enkla men effektiva, alla kan nå positiva resultat! All vår träning sker i en positiv anda och utgår från hundens naturliga förutsättningar. På kurserna står deltagarna i centrum och stor vikt läggs vid att både hundar och människor ska trivas och utvecklas tillsammans.


Nya kurser planeras in efterhand, tveka inte att höra av dig även om det står att kursen är full eller saknar nytt startdatum, vi kontaktar dig så fort en ny kurs blir inbokad.


Valpkurs

Den första tiden tillsammans med din hund är extra viktig, här börjar vi lägga grunden för en bra relation som skall vara i många härliga år tillsammans.

Rallylydnad 

Den populära hundsporten Rallylydnad går ut på att förare och hund ska följa en bana med skyltar, där varje skylt beskriver ett moment som skall utföras.

Hundmöteskurs

Upplever du dina hundpromenader som jobbiga? Vill din hund hälsa eller gör den utfall mot andra hundar när ni ska passera?

Viltspår

Den här kursen passar alla raser och åldrar, inga förkunskaper krävs.

Nosen är hundens bästa sinne, här kommer den väl till användning och hunden får göra något som de flesta hundar älskar, nämligen att spåra.

Vardagslydnad

Kurs för dig med en unghund eller äldre. Du behöver inte ha gått någon kurs sedan tidigare.

Fortsättningskurs finns.

Klicker

Vad är en klicker? Kan den hjälpa mig med min träning med hunden? Hur används den och hur lär jag min hund att ljudet från en klicker är positivt?

Nose work

Du och hunden lär er Nose Work.

Det första doftämnet (Eukalyptus) introduceras och hunden får söka efter doften både i Behållare och Inomhus.

Fortsättningskurs finns för Utomhus samt Fordonssök. 

Blixt och dunder (Ljudrädslor)

Har du problem med en rädd och ångestladdad hund när det är oväder med åska eller närmar sig högtider med raketer och smällare?

Fear Free  NYHET!

Vi tar upp det viktigaste en hund behöver lära sig, att bli hanterad. Hunden kommer lära sig att älska att bli hanterad. Vi arbetar med hantering och föremål som hunden kan uppleva som jobbiga.


Personspår NYHET!

Information kommer snart!

Antijakt

Har du en hund som jagar katter, rådjur, hästar, harar, fåglar? Eller vill du träna i förebyggande syfte för att kunna lita på din hund så den kan vara lös på promenaderna. Då är detta kurser för er! 

Föreläsningar

Här samlar vi våra olika föreläsningar.


Anmälningsvillkor och betalning för hundträning

Vänligen läs igenom alla villkor innan du anmäler. Förhållningsreglerna är framtagna för allas trevnad och för att det ska kännas tryggt och säkert för dig och din hund att gå kurs hos oss. Din anmälan godkänner anmälningsvillkoren.


Anmälan

Du anmäler dig via kontaktformuläret som finns under sidan Kontakt. Ange ditt namn, adress, mobilnummer, mailadress, hundens namn, ras samt ålder. Din anmälan bekräftas med ett mail/informationsbrev inom 7 dagar. Har detta inte gjorts vänligen hör av dig igen.

 

Betalning

Betalning sker via faktura som mailas ut separat. Anmälan är bindande och kurspriset betalas ej tillbaka vid frånvaro. Delbetalning kan godkännas efter överenskommelse. Vid utebliven betalning skickas en faktura-påminnelse mot extra avgift. Uteblir betalningen efter påminnelsen går fakturan automatiskt vidare till inkasso.


Avbokning

Privatträning eller behandlingar avbokas senast 24h innan bokad tid, senare avbokning sker med 1h debitering. Blir du eller din hund sjuk så återbetalas avgiften mot uppvisande av veterinär/läkarintyg.


Ångerrätt

Din anmälan är bindande om du inte meddelat oss inom 14 dagar efter att din anmälan har bekräftats. Vid sen ånger eller att du uteblir vid kursstart debiteras full kursavgift.


Kursavbrott

Om du avbryter en kurs på grund av sjukdom återbetalas den ej utnyttjade delen av kursavgiften minus 200kr i administrationsavgift mot uppvisande av veterinär/läkarintyg. För att en återbetalning ska kunna ske krävs att Sigtuna Hundhus meddelas via mail.


Ansvar

All träning sker på egen risk och strikt hundägaransvar gäller på alla våra träffar. (Enligt lagen om tillsyn över hundar och katter, lag 2007:1150).

Som hundägare är det alltid viktigt att se över sin hund- och ansvarsförsäkring. (Se hemförsäkring). Sigtuna Hundhus eller deras instruktörer tar inget ekonomiskt ansvar vid hund- eller personskada. Se till att ha din hund kopplad. Hundar som ej känner varandra bör ej hälsa under lektionstid.

Vid kurser med övningar där hundarna är lösgående kommer vi att ha en särskild genomgång med förhållningsregler vid övningstillfället.


Inställd kurs

Det kan komma att hända att vi tvingas ställa in en kurs före start pga. för få anmälningar (mindre en hälften av maxantal för specifik kurs). Om så är fallet meddelas detta 1 vecka innan kursstart. I detta fall återbetalas hela kursavgiften. Vid många sena avanmälningar startar kursen som vanligt med ett färre antal deltagare. Sigtuna Hundhus kan då komma att ta in reserver under de två första kurstillfällena. Senare än så tas ej nya ekipage in i aktuell kursgrupp.


Deltagare

I kursavgiften ingår det 1 hund och max 2 deltagare från samma familj. Barn till kursdeltagare bör ha med sig ett roligt tidsfördriv eller kanske kan vara involverade i träningen så de inte oavsiktligt distraherar er eller andra kursdeltagare. Barn under 12 år ska ha med sig målsman på kurs. Undantag kan godkännas om alla parter är överens. Den teoretiska träffen på Hundmöteskursen är obligatorisk. Frånvaro på denna träff gör tyvärr att man inte kan fullfölja kursen. Återbetalning av kursavgiften sker inte.


Hundarna

Alla hundar är välkomna på kurs hos oss, oavsett ras, storlek eller ålder. Har du en aggressiv hund? Kom då ihåg att meddela oss i förväg. Alla kurser är inte lämpade då sådana problem kan behöva tränas under särskilda omständigheter. Blir du avrådd att gå en viss kurs är det i all välmening. Vi hjälps då tillsammans åt att hitta ett träningssätt som passar dig och din hund. Detta för att alla deltagare ska kunna känna sig trygga med att träna i grupp hos oss. Tikar som löper får stanna hemma tills löpet är över. Du som hundägare är välkommen att delta med en lånad hund eller utan. När det kommer till vaccinationer så följer vi SKKs rekommendationer. Vi ser gärna att hunden är vaccinerad mot Valpsjuka, Parvo, HCC och Kennelhosta.


Tack för att du tog dig tid att läsa igenom våra anmälningsvillkor. Anmälan görs lättast via formuläret på vår Kontaktsida. 

Varmt välkommen med din anmälan!

                       

Copyright © Sigtuna Hundhus. Alla rättigheter förbehålles. Powered by Cecilia Dolderer.