Hunddagis

Hunddagis

Vi erbjuder hunddagis för dig som ställer höga krav på personalens utbildning, erfarenhet, agerande och bemötande.

Självklart uppfyller vi alla krav som Länsstyrelsen ställer, och vi är godkända för att bedriva dagis.

 

Personalen arbetar endast med Positiv Förstärkning när det gäller all vår hantering av hundarna. Tillrättavisning sker inte genom negativa korrigeringar som leder till stress utan vi förebygger med uppmuntran och beröm vid rätt beteende.


Sigtuna Hundhus har valt att hålla nere antalet dagisplatser för att det ska kännas som ett litet familjärt dagis med hög kvalitet. Vi vill och vågar utmärka oss från andra dagis vilka oftast bara erbjuder rastning och "förvaring" av hund.


Långa promenader i underbar och varierande natur, lek och bus i stor hundrastgård, sök, inkallningsträning, vardagslydnad är något som alltid ingår under en dagisdag. Vårt mål är att din hund ska vara trött av rätt anledning när den kommer hem på kvällen, inte för att den upplever miljön på dagis som stressig.                                                


Dagisavgifter per månad (Priser är inkl. moms).


Small - Medium (Lilla & Mellangruppen)

Heltid 4-5 dag/v 3800kr*               

                                                                   

Large - XL (Stora gruppen)

Heltid 4-5 dag/v 4200kr* 

                                                                          

Månadsavgiften grundar sig på en årsavgift uppdelad per månad. För enkelhetens skull betalas samma avgift varje månad oavsett semester eller lediga dagar. Månadsavgiften erläggs förskottsvis och betalas via faktura. Vid utebliven betalning skickas en faktura-påminnelse mot en extra avgift (100kr). Uteblir betalningen efter påminnelsen går fakturan automatiskt vidare till inkasso.

Uppsägningstid av dagisplats är 3 månader. Avtal upphör vid månadsskifte som inträffar närmast efter att tre månader passerat.

*Hundar upp till 1-års ålder har ett tillägg på 1000kr/månad. Vi erbjuder bara heltidsplatser på dagiset, detta för att bygga så harmoniska grupper som möjligt. Vi arbetar ständigt för att motverka stress. Enstaka dagar kan tyvärr inte bokas hos oss. 


Provdag på dagis

Small - Medium 400kr/dag. 

Large - XL 500kr/dag. 

Återbetalas om dagisstart sker inom 30 dagar.

Tilläggtjänster för dagiskunder

Aktivering

Om ni behöver hjälp med aktivering eller vill skämma bort er hund lite extra går det bra att köpa till aktivering, 1h för 350kr. (Ord. pris 400kr).  

Välj mellan: Löpning, backträning, parkour, vardagslydnad, rallylydnad, nose work, viltspår, personspår m.m. Aktiveringen utförs av instruktör som är utbildad i den aktivitet ni väljer. Vi individanpassar efter hund och ägares önskemål.


Kloklipp 100kr/1 gång i månaden. (Ord. pris 250kr).
Lämning/Hämtning

Hunden skall vara rastad och lämnas till oss mellan 07:00-8:30. Hämtning sker 13:00-18:00. Om hunden hämtas efter 18:00 utan någon tidigare överenskommelse debiteras en extra avgift om 500kronor per påbörjad 30 minuters period. Dagiset är stängt mellan 12:00-13.00. Vänligen respektera ovanstående tider då det är för hundarnas bästa:)

   

                                                             

Rutiner på vårt dagis

Vår målsättning är att vara ett boxfritt dagis. Vi har 3 hundgrupper Lilla, Mellan och Storagruppen. Hundarna hos oss är i våra "vardagsrum" under sin vistelse. I en liten familjär skala tar vi emot hundar som fungerar lösa i våra 3 flockar. Våra 3 rum är inredda med soffor, sängar mm. Här vill vi att hundarna ska kunna koppla av och känna sig som hemma. Det får inte finnas någon skärpa mellan hundarna i grupperna. Vi lägger stor omsorg på vilka hundar som börjar hos oss då målet är att vi ska ha en harmonisk stressfri flock. Vi använder oss inte av något kösystem utan tar emot de individer som vi har en känsla för skulle passa bra in i någon av våra grupper. Vi tar inte emot hundar som visar skärpa mot andra hundar. Alla raser, storlekar och åldrar är välkomna. Vi tar emot löptikar om tiken klarar av att sitta avskilt under höglöp. Hanhundarna skall vara kastrerade.


På förmiddagen blir det långpromenad i en härlig miljö. Under promenaden så aktiveras hundarna i lättare vardagslydnadsövningar samt i godissök vilket gör hunden trött och nöjd. Nosen är hundens bästa sinne, att få söka efter mat är en utmärkt arbetsuppgift.   


Efter långpromenad och aktiviteter så blir det vila. Personal finns alltid med för att se till så hundarna kommer ner i varv och kan koppla av i lugn och ro. På eftermiddagen väntar en kortare promenad. Promenadmöjligheterna är oändliga, stor variation finns samt stor härlig rastgård på Wenngarns egna slottsområde.


Från alla hundrummen finns det möjlighet att gå ut. Tillåter vädret så får hundarna vara ute om dagen om de hellre vill ligga i solen. Dörrarna står öppna vid fint väder så hundarna själva kan välja om de vill vara inne eller ute. Kan det bli bättre?


Då vi har stor efterfrågan på praktikplatser så har vi valt att bara ta emot praktikanter från 16år och uppåt som går gymnasie med inriktning djur.


Är du intresserad av en dagisplats? Vänligen fyll i vårt kontaktformulär som du finner på sidan Kontakt så återkopplar vi till dig så fort vi kan. Vi tar endast emot förbokade besök för att hundarna ska kunna slappna av och sova mellan promenaderna, vill ni komma på ett besök vänligen boka en tid.


Viktiga datum för dagiskunder 2024


Januari

Måndag 8/1 Vårterminen börjar 


Mars
Torsdag 28/3 Stänger vi kl: 16:00
Fredag 29/3 Stängt 


April
Måndag 1/4 Stängt
Tisdag 30/4 Stänger vi kl: 16.00 


Maj
Onsdag 1/5 Stängt
Onsdag 8/5 Stänger vi kl: 16:00
Torsdag 9/5 Stängt
Fredag 10/5 Stängt 


Juni
Onsdag 5/6 Stänger vi kl: 16.00
Torsdag 6/6 Stängt
Torsdag 20/6 Stänger vi kl: 16.00
Fredag 21/6 Stängt 


Juli
Stängt för semester v.28, v.29, v.30, v.31


Augusti
Måndag 5/8 Höstterminen börjar


November
Fredag 1/11 Stänger vi kl: 16.00 


December
Måndag 23/12 stänger vi kl: 16.00
Stängt 24/12-7/1 


Januari 2025
Tisdag 7/1 Vårterminen börjar